Horatiu Malaele vine la Iasi

Marti, 18 Noiembrie ora 20:00, iesenii sunt asteptati la Teatrul National Vasile Alecsandri, acolo unde va fi pusa in scena piesa Dineu cu prosti de FRANCIS VEBER.

Dineu cu prosti e o piesa vesnic actuala.In primul rand prin calitatea scriiturii si , fara doar si poate , datorita transparentei actiunii, usor de adaptat in orice societate posibila.Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost intruchipate de mari artisti ai tuturor timpurilor.
Ceea ce creeaza deliciul acestei piese este confruntarea intre cinismul declarat sustinut de suficienta celor care cred ca reprezinta miezul societatii si oamenii simpli, retrasi, inteligenti dar timizi, potential creatori,care se trezesc fata-n fata cu situatii limita.

Putem spune ca e vorba de o comedie amara, dar in acelasi timp sunt convins ca plecam acasa marcati de un binecuvantat catharsis comic.
Concluzia piesei ne descreteste fruntea sin e permite sa-l imbratisam pe cel naiv si sarac, adica pe Francois Pignon.Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi in toate dimensiunile ei, toate insa complet supuse conflictului principal si tensiunilor create intre cei doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon.
Sper ca publicul atasat Teatrului National sa se bucure din plin la aceasta comedie cu o cariera de invidiat si sa aprecieze calitatea exemplara a distributiei, cea mai buna distributie posibila a unui Dineu cu prosti cat se poate de …special.

Din distributie fac parte:

Pierre – ION CARAMITRU

Christine – COSTINA CIUCIULICA

Archambaud – ALEXANDRU GEORGESCU

Francois – HORATIU MALAELE

Leblanc – DORIN ANDONE /TOMI CRISTIN

Marlene – MEDEEA MARINESCU

Cheval – ALEXANDRU BINDEA

Biletele se vand la pretul de 100 si 120 de lei.