Gustări de primăvară Slow Food, film şi dezbatere pentru a marca Ziua Pământului

Pe 24 aprilie Slow Food Iaşi sărbătoreşte Ziua Pământului printr-un eveniment Gustă Slow care va avea loc la CUIB.
Evenimentul va consta într-o degustare de produse pregătite în stil Slow Food, o vizionare a filmului Food Matters urmată de o dezbatere pe marginea filmului. Pentru degustare, voluntarii de la Slow Food Iaşi vor pregăti reţete savuroase din ingrediente locale, de sezon şi ovo-lacto-vegetariene. Ei vor aminti participanţilor că mâncarea sănătoasă chiar are gust şi încă unul delicios şi cât de valoroasăşi la îndemână este bucătăria tradiţionalăşi o alimentaţie responsabilă.

Programul evenimentului este următorul:
17.30 – Bufet Gustă Slow local şi de sezon
19.00 – Proiecţie film – Food Matters – 2008
20.30 – Discuţii/ Dezbatere – pe marginea filmului

Accesul se face pe bază de bilet, iar preţul este de 20 Lei. Biletele se pot cumpăra de la CUIB. Există o limită de locuri de 50 de persoane.
Ziua Pământului, sărbătorită anual pe 22 Aprilie în întreaga lume, este un eveniment prin care se manifestă sprijinul pentru protejarea mediului. Sărbătorirea Zilei Pământului a început în 1970, iar în prezent este marcată în 192 de ţări.
Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.
În Iaşi, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la iniţiativa Asociaţiei Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficialăşi recunoscută de Organizaţia Slow Food International.