Expozitia „Radacini Brancovenesti” ajunge la Iasi

Marti, 11 noiembrie, de la ora 12:00, iesenii sunt invitati la vernisajul expozitiei „Radacini Brancovenesti”, lucrarile prezentate avand ca sursa de inspiratie viata Sfintilor Brancoveni, arta brancoveneasca si traditiile spatiului romanesc. Lucrarile expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat Sfintilor Brancoveni, prezentat in volumul Puterea viziunii. Expozitia, organizata in cadrul Serilor Doxologia, se va desfasura in perioada 11 – 24 noiembrie, lucrarile fiind gazduite in Turnul Clopotnita al Manastirii Golia din Iasi. Expozitia a avut un real succes atat in tara, cat si in strainatate, lucrarile fiind prezentate inclusiv la New York.

Evenimentul este organizat in anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni, de Centrul Cultural – Misionar Doxologia al Arhiepiscopiei Iasilor, cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Iasi, Asociatia Centrul de Promovare Turistica Iasi si Universitatea de Arta George Enescu Iasi. Expozitia va fi prezentata de Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor, si de Conf. univ dr. Codrina Ionita, de la Facultatea de Arte Vizuale si Design, din cadrul Universitatii de Arte George Enescu Iasi.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si s-a specializat in restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma. Activeaza ca restaurator de pictura murala in domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistica s-a concretizat in lucrari de arta contemporana sacra de traditie bizantina. Elena Murariu a participat la diverse expozitii din tara si strainatate. Mai multe premii si distinctii au confirmat valoarea lucrarilor sale din domeniul restaurarii, cat si a celor din domeniul artei contemporane sacre. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 11 – 24 noiembrie 2014, de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 17:00, dar si sambata si duminica, intre orele 10:00 si 14:00.

s560x316_Radacini